NOVI TRAG ZA NESTALOM DJEVOJKOM

Martina išla u Srbiju tražiti ubojicu oca?

Bionic
Reading

Istraga oko nestanka 28-godišnje Martine Horvat mogla bi krenuti u savim drugom smjeru. Spominjala se Francuska, Martinin odlazak u Split, no prema najnovijim informacijama, trag bi istražitelje mogao odvesti i u Srbiju

Ona je navodno početkom ovog mjeseca svom poslodavcu povjerila kako planira otići u Srbiju pronaći ubojicu svoga oca, hrvatskog branitelja koji je posljednji put viđen među zarobljenicima 1991. u sabirnom centru na vukovarskom Veleprometu te se i dalje vodi kao nestali, piše Jutarnji list.

Krvavi nož na imanju bivšeg dečka

Od danas u akciju potrage za nestalom PR agenticom uključena je Gorska služba spašavanja iz Karlovca, a u pretrazi šumaraka oko zapuštenog ranča bivšeg Martinina dečka Saše Leskovčanina viđena su vojna vozila i psi tragači.

Na jednoj od automobilskih olupina uočen je nož s tragovima krvi, kao i dvije lopate odložene uz baraku. Psi koje je Leskovčanin držao na ranču smješteni su u azil Noina arka.

Saša Leskovčanin smješten je na Odjelu intenzivne skrbi Psihijatrijske bolnice Vrapče jer se prilikom policijskog ispitivanja pokušao ozlijediti.

'Rekla je da je našla ubojicu svojeg oca, da ga je kontaktirala i da se sprema otići u Srbiju naći ga. Rekla je da se kani s njim obračunati na svoj način, nije spominjala da ima oružje ili da misli počiniti zločin.

Savjetovao sam joj da stvar prepusti policiji, a odgovorila je da je razgovarala s vukovarskim gradonačelnikom, no nije mi rekla o čemu. Spominjala je da zna gdje su kosti njezina oca i da se zna tko je ubojica', kazao je Duško Srijemac.

Iako je Martina početkom godine neko vrijeme provela u Francuskoj, gdje je navodno imala i dečka, najnovije informacije govore da je bila u Švicarskoj, i to u posjetu Luki Štimcu, sinu Igora Štimca trenera NK Zagreba. Oj je pak izjavio da ne zna je li itko bilo duže vrijeme kod njegovog sina u Luganu.

Slobodna Dalmacija pak piše, na temelju razgovora s Martininim prijateljima, da je ona planirala i već imala dogovoren dolazak u Split kako bi pohađala tečaj tetoviranja, nakon kojeg je planirala ići u Francusku i tamo se baviti tim poslom.

Prijatelji su novinarima Slobodne rekli da je Martina Horvat trebala odsjesti kod Joška Atlagića, odvjetnika iz Splita koji ima registriran ured u Drnišu, a koji joj je navodno ponudio svoj slobodan stan na korištenje dok bude u Splitu.

Prema sugovornicima splitskog dnevnika, Martina im je rekla da je s Joškom 'sve dogovorila i riješila' oko boravka u Splitu. Također tvrde da su se njih dvoje dosta puta viđali u Zagrebu, a kad bi Martina došla u Split, znala je često prespavati kod njega.

U kontekstu činjenice da je njezin bivši dečko Saša Leskovčanin, po riječima Martininih prijatelja, bio prilično ljubomoran, moguće je pretpostaviti da je put u Split mogao biti kobni okidač - ako je došlo do kakvog sukoba među njima. Tome u prilog idu i riječi Martinine majke Ane Šarvari koja je medijima rekla da je znala da je Saša često tukao Martinu iako joj to ona nije nikad htjela priznati.

Odvjetnik Atlagić odlučno demantira da je Martina trebala odsjesti u njegovu stanu.

'Sačuvaj Bože, ne, nije trebala biti kod mene. Ne znam kome je to rekla i zašto, ali ja nju poznajem samo iz viđenja i mjesecima je nisam vidio. Upoznao sam je poslovno prije nekoliko godina, dok je još studirala i radila. Povremeno bi me nazvala kad bi joj trebao neki poslovni savjet. Sjećam se da je govorila da treba doći u Split, bilo je to negdje oko Nove godine. Tada me pitala mogu li je, kad ona bude išla u Split i ako ja tada budem išao, prebaciti svojim automobilom. Ništa drugo nismo imali. Osobno nikakav kontakt ni bilo što drugo s njom nisam imao', kazao je Atlagić.

Martinini prijatelji, pak, opovrgavaju njegove tvrdnje o 'ni poznaničkom odnosu'. Kažu da je odvjetnika Atlagića Martina upoznala na jednom otoku. Martinin brat Boris jučer je cijelo jutro proveo u policiji na razgovoru.