POLICIJA TRAGA ZA TIJELOM?

Misteriozni nestanak Martine Horvat

Bionic
Reading

Istraga tajanstvenog nestanka 28-godišnje PR agentice Martine Horvat, koja je zadnji put viđena prije deset dana, i dalje nije dala puno rezultata. Policija je uhitila njezina 39-godišnjeg dečka Sašu Leskovčanina koji je osuđen zbog posjedovanja droge i oružje. Iako je i prema Martini znao biti agresivan, njezin brat vjeruje da je Leskovčanin nije ubio

Policija je zapečatila Martinin stan na zagrebačkom Laništu. Ljudi iz interventne policije češljaju teren oko ranča Martinina bivšeg dečka Saše Leskovčanina u potrazi za njezinim tijelom i tepihom koji je nestao iz stana.

'Znam da ju je tukao iako nam to Martina nije htjela priznati.Martine nema od subote, a on nas je nazvao u utorak rekavši da jezabrinut što je nema. Samo da joj nije naudio. Neka je i na krajsvijeta, samo da mi je Martina živa', kazala je za Jutarnji listMartinina majka Ana Šarvari koja živi u Borovu Naselju.


U stanu su u petak pronađene potrgane, odnosno rastrgane Martinine čizme, a dio obuće pronađen je netaknut u smetlarniku odložen pored kontejnera. 'To što tepiha nema u stanu može značiti da je bio dotrajao i da su ga jednostavno bacili. Saša sigurno nije ubio moju sestru. On je pomalo čudan, imao je problema s drogom, imao je ljubomorne ispade, znao je i udariti Martinu, ali nije ju ubio, znam to pouzdano. Rekli su mi u policiji da ga više ne sumnjiči za ubojstvo. Trebao je ići na poligraf, ali nije mogao jer koristi lijekove', kazao je Martinin brat Boris. Leskovčanin se trenutačno nalazi u psihijatrijskoj bolnici, jer je tijekom ispitivanja prijetio da će se ozlijediti.

Martina je prošle subote posljednju poruku na Facebooku poslala bratu. Inače, policajci su se u obradi interesirali za Martinin password na Facebooku i očito je da nadgledaju komunikaciju koja se odvija na grupi formiranoj zbog potrage.

Saša je inače Martinu često tukao, a ona se s njim posvađala na dan nestanka rekavši mu da je vezi kraj i da mora otići iz stana. Početkom ožujka se vratila iz Francuske, a u subotu, na dan nestanka trebala je otići u Split naučiti tetovirati. Nakon toga trebala je otići u Pariz, gdje je navodno imala novog dečka, nogometaša.

Policija pretražuje područje kod Dolenice u Lučkom


Saša Leskovčanin prošle srijede mirno je u sudnici Županijskog suda u Zagrebu primio osuđujuću presudu za posjedovanje droge i oružja. Sudac Siniša Pleše izrekao mu je kaznu od dvije godine i deset mjeseci zatvora. Bivši pripadnik HV-a, koji je bolovao i od PTSP-a, a 2007. radio na razminiranju u Sudanu, u tom je trenutku već znao da njegove djevojke Martine Horvat nema od subote, 13. ožujka. Osim Leskovčanina osuđena je i njegova djevojka Leonora Petrić-Glavaš, i to na dvije i pol godine zatvora zbog posjedovanja 16 grama kokaina i oko 44 grama marihuane.

Leskovčanin je osuđen i zbog posjedovanja kalašnjikova, eksploziva i bombi. Tijekom istrage, Leonora Petrić-Glavaš tvrdila je da joj je tijekom veze Leskovčanin prijetio pištoljem i bio grub prema njoj, a na suđenju je to opovrgnula. Svjedočila je Leskovčaninova bivša supruga koja je rekla da se on brine o njihovo dvoje djece.