PROVALE U RIJECI

Krali motorne pile i sunčane naočale

22.03.2010 u 12:42

Bionic
Reading

Policija na riječkom području traga za nepoznatim provalnicima koji su se proteklog vikenda provalama u obiteljsku kuću i trgovinu domogli većeg novčanog iznosa, motornih škara i pila, dok su provalnici u tri osobna vozila otkriveni

Dvojica Riječana u dobi od 22 i 21 godine dovedena su u policijske prostorije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje teških krađa provaljivanjem.

Istragom je utvrđeno da su u noći s petka na subotu u Ulici Franje Čandeka u Rijeci provalili u osobno vozilo marke Daewo te iz njega otuđili radio-CD. Iste noći u Ulici Petra Jurčića provalili su u još dva osobna vozila marke Peugeot i Daewo, a pokušali su provaliti i u Renault. Iz tih su vozila ukrali radio-CD i sunčane naočale, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.500 kuna. Otuđeni predmeti pronađeni su kod dvojice počinitelja i vraćeni oštećenim vlasnicima. Protiv provalnika podnosi se kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotnje jutro 20. ožujka nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću na Drenovi u Rijeci, koja je u vlasništvu 58-godišnjaka, te iz nje odnio veći novčani iznos.

Istoga dana, ali u noćnim satima, netko je provalio i u trgovinu u Šodićima na području Kostrene. Nepoznati je počinitelj iz nje otuđio deset motornih pila i jedne motorne škare. Oštećeno je trgovačko društvo iz Delnica, i to za oko 37.000 kuna.