MUČNA PRIČA IZ DOMA ZA ODGOJ

Smjene u osječkoj policiji zbog prostitucije?

21.03.2010 u 09:39

Bionic
Reading

Umirovljeni časnik HV-a mjesecima upozorava na nemoralne radnje u osječkom Domu za odgoj djece i mladeži. I neki roditelji svjedočili su o strahotama koje prolaze štićenici Doma u kojem caruju seks, droga i alkohol, piše Jutarnji list

Idućeg tjedna Policijsku upravu u Osijeku snaći će smjene. Čelna mjesta napuštaju načelnik uprave Darinko Mikulić i Tomislav Bilandžić, načelnik temeljne policije. Obojica veterani MUP-a RH, pripadnici nekadašnjih specijalnih postrojbi, tvrdi momci koji su se kalili u ratu, a potom i u istrazi protiv Branimira Glavaša.

U kuloarima ih se povezuje s lokalnim moćnicima koji su preživjeli političke obračune prelazeći uvijek na stranu pobjednika i podmazujući gdje treba. Možda te veze i ne bi postale toliko vidljive da nije bilo Dragutina Pocrnića (54), umirovljenog časnika HV-a, piše Jutarnji list.

Pocrnić već mjesecima obilazi urede socijalnih ustanova, policije, tužiteljstva kako bi dobio pravnu bitku protiv bivše supruge koja mu je sudskim putem oduzela skrbništvo nad djecom. Pocrnić se ne bori samo za svoju djecu, već i protiv maloljetničke prostitucije u osječkom Domu za odgoj, za čiju organizaciju optužuje bivšu suprugu. Ona, je, kako tvrdi, kriva za zanemarivanje i zlostavljanja djece, posjedovanja i prodaje droge u tom domu.

Sve su te prijave odbačene, tvrdi Pocrnić, jer njegova bivša supruga opslužuje i dužnosnike policije, pravosuđa, lokalne moćnike i direktore i vlasnike tvrtki.

Istovremeno, sudovi su procesuirali svih devet tužbi koje je Biljana Pocrnić podigla protiv bivšeg supruga: za nemoral, posjedovanje oružja, prijetnju ubojstvom, širenje lažnih glasina...

Nakon svake njezine prijave bio bi priveden u lisicama, zadržan u pritvoru ili vještačen na odjelu za psihijatriju osječke bolnice. Unatoč činjenici da je uvijek proglašavan zdravim, u pritvoru, na sudskim hodnicima i u klinikama za psihijatrijsko vještačenje proveo je više mjeseci, piše Jutarnji.