IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Otpala guma sijala strah na autocesti

17.03.2010 u 17:07

Bionic
Reading

Na Autocesti A 3 Bregana - Lipovac kod Slavonskog Broda sinoć je, nakon pucanja gume na tegljaču, umalo došlo do tragedije, no sve je ipak završilo samo dvama oštećenim automobilima

Dok je 51-godišnji vozač iz Srbije upravljao tegljačem Daim.Crysler Actros u pravcu Beograda, u vožnji mu je, oko 20 sati, pukla guma na poluprikolici. Unutrašnji dio ostao je na koncima visjeti na kotaču, no tvrdi, narebreni gazni sloj gume u vožnji se odvojio i otpao s lijevog kotača poluprikolice.

Na gumu, koja je završila nasred autoceste, naletio je teretni automobil Peugeot Expert osječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnjak, a odmah nakon Peugeota, na otpale je ostatke gume naletio i osobni automobil VW Passat njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Crne Gore.

Srećom i vozač kamiona, kojem je u vožnji pukla guma, i dvojica vozača koji su svojim vozilima naletjeli na gumu, uspjeli su zadržati kontrolu nad upravljačima. Zahvaljujući dijelom i tome što nitko od trojice vozača nije bio pod utjecajem alkohola, osim oštećenja na automobilima koja se procjenjuju na nekoliko tisuća kuna, u nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.