PLAGIJATOR

Dvije žene napao novi osječki manijak

15.01.2009 u 15:11

Bionic
Reading

Ni petnaestak dana nakon uhićenja manijaka koji je napadao djevojke u Osijeku, prošloga vikenda pojavio se novi! Glasnogovornica osječko-baranjske policijske uprave Edita Roterbauer potvrdila je da su dvije Osječanke, jedna 60-godišnjakinja i jedna 23-godišnjakinja, prijavile policiji seksualno napastovanje

Edita Roterbauer izjavila je kako je, prema opisu, riječ o čovjeku u dobi od 30-ak godina, visokom oko 175 centimetara, koji je nosio vunenu kapu. Šezdesetogodišnju ženu u petak ujutro napao je u stubištu njezine zgrade te je 'uhvatio za međunožje', a istog je dana 23-godišnjakinju, također u naselju Sjenjaku, 'dirao po tijelu'. Kad su žene pozivale pomoć, napasnik je pobjegao.

Usto, u stubištu druge zgrade na Sjenjaku (iako nije potpuno poznato je li riječ o istoj osobi) ispljuskao je 66-godišnju stanarku, oteo joj vrećicu u kojoj je bio novčanik i etui za naočale te na kraju pobjegao.

Ovih dana internetom kruži poruka kojom se Osječanke upozoravaju da se čuvaju novoga seksualnog nasilnika, s njegovim opisom.
U elektronskoj pošti navodi se da je 'ozbiljno i važno' i opisuje se napad muškarca koji se dogodio na Sjenjaku, ViM-u i Drvljaniku te da je napadač u dobi od 35 do 40 godina, otkriva Glas Slavonije.

Prije petnaestak dana, osječka policija uhitila je 21-godišnjega mladića iz Bjelovara, koji je u posljednja tri mjeseca napao 12 Osječanki, a dvije od njih je i silovao.
Inspektorima je, nakon uhićenja, rekao da je to što je napadao i pipao žene jače od njega te da se nije mogao suzdržati. Sumnjiči ga se za deset kaznenih djela bludnih radnji i dvije bludne radnje izjednačene sa silovanjem.

Zbog opasnosti da bi ponovno mogao napadati žene po gradu, ostao je u pritvoru. On je također žene napadao s leđa i počeo ih pipati. Sličnost 'obrasca' napada i uhićenog, ali i najnovijeg osječkog manijaka, i više je nego očita.

Kako bi se obranile od nasilnika i manijaka kickboxing klub Viktoria-Hrvatski sokol u suradnji s udrugama za rad s mladima Breza i Novi grad održao je Osječankama prvu radionicu jednomjesečnog besplatnog tečaja pod nazivom 'Praktična samoobrana'.