ZLOČIN U PLETERNICI

Bivšeg počastila ručkom, a on je silovao

15.03.2010 u 13:56

Bionic
Reading

Nedjeljni ručak s bivšim nevjenčanim suprugom završio je tragično za 38-godišnju ženu iz Pleternice, koju je u kući u kojoj živi s majkom silovao 52-godišnjak nakon što su zajedno objedovali

Kako doznajemo, 38-godišnjakinja i 52-godišnjak su punih 15 godina živjeli u izvanbračnoj zajednici, sve do prije godinu dana. No i nakon što je ljubav pukla, nastavili su se povremeno viđati, a jedan od tih povremenih susreta bio je i nedjeljni ručak, na koji je 38-godišnjakinja pozvala svog bivšeg.

Nakon ručka kod bivše supruge i njene majke, 52-godišnjak je otišao iz njihove kuće. Čitavo je popodne potom obilazio prijatelje s kojima je pio, a nakon podužeg niza čašica, oko 16 sati i 30 minuta odlučio se vratiti kod svoje bivše partnerice koja je tada u kući bila sama.

Čim je ušao, fizički je nasrnuo na zaprepaštenu ženu, trgajući odjeću s nje. Iako uplašena, žena se u jednom trenutku ipak uspjela otrgnuti iz ruku nasilnika te telefonom pozvati u pomoć svog 55-godišnjeg prijatelja. Odmah nakon toga pijani bivši suprug ponovo je nasrnuo na nju, no ovaj mu se put nije uspjela othrvati te ju je silovao. Usred prisilnog odnosa, u kuću je dojurio i ženin 55-godišnji prijatelj kojeg je pozvala u pomoć te je spriječio pijanog silovatelja u njegovim daljnjim nakanama.

Nasilnik je odmah napustio kuću bivše supruge, a silovana žena je u pratnji prijatelja oko 19 sati sve prijavila policiji. Nedugo nakon toga, silovatelj je pronađen na adresi stanovanja te je u 21 sat doveden u prostorije policije, a nešto prije ponoći je i uhićen zbog počinjenog kaznenog djela silovanja.

U vrijeme uhićenja u krvi mu je izmjerena koncentracija od 2,82 promila alkohola. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja 52-godišnjak će uz kaznenu prijavu danas biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Požegi, a kako doznajemo, nije od ranije poznat policiji.