JEDAN IZ RIJEKE, DRUGI IZ SRBIJE

Policija dvojici ribolovaca oduzela 20 kg ribe

15.03.2010 u 11:58

Bionic
Reading

Tijekom vikenda policija je, prilikom obavljanja poslova na moru, zatekla u blizini Malinske na otoku Krku u nezakonitom ribolovu koču riječkih registracijskih oznaka te 36-godišnjeg ronioca iz Srbije, koji je u moru uvale Šešula na Lošinju izlovljavao ribu

Koču, kojom je zapovijedao 62-godišnji Riječanin, posada policijskog službenog plovila P-115 zatekla je 13. ožujka 0,18 nautičkih milja unutar zabranjenog područja za kočarenje. Zaplijenjeno mu je osam kilograma razne bijele ribe i dva kilograma muzgavaca. Protiv zapovjednika podnosi se kaznena prijava zbog protuzakonitog ribolova te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu.

Istoga dana oko 16 sati posada ophodnog broda P-13 zatekla je u moru na Lošinju 36-godišnjeg državljanina Srbije koji je roneći izlovljavao ribu. Ugledavši policiju, ronioc je pobjegao u obližnju šumu, odbacivši peraje i masku s dihalicom te ulov i pribor za ribolov. No, policijski su ga službenici brzo pronašli te od njega oduzeli ulov u količini od pet hobotnica ukupne težine 8,5 kg.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ribolova, kazneno se prijavljuje nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem. Protiv njega slijedi i odgovarajuća prekršajna prijava.