VUKOVAR

Dojava o bombi na koncertu srpske 'pevaljke'

13.03.2010 u 11:33

Bionic
Reading

Lažna dojava o podmetnutoj eksplozivnoj napravi u vukovarskom noćnom klubu Drugi element spriječila je u noći s petka na subotu održavanje koncerta srpske folk pjevačice Mire Škorić

Dojava da je negdje u lokalu postavljena bomba stigla je 45 minuta iza ponoći, nakon čega je policija ispraznila lokal. Pretragom prostorija Drugog elementa pripadnici policijske grupe za protueksplozijsku zaštitu nisu pronašli nikakvu eksplozivnu napravu, no koncert je prethodno već odgođen.

Posao protueksplozivaca trajao je skoro tri sata, a angažiran je i pas za detekciju eksploziva. Gosti su se odmah nakon izlaska iz lokala počeli razilaziti. Neslužbeno se doznaje da je prijeteći telefonski poziv upućen s govornice u Borovu naselju.

Srpska pjevačica, kako javlja vukovarski Radio Dunav, nije krila svoje razočarenje takvim ishodom događaja i navodno je tokom cijelog policijskog očevida čekala okončanje akcije u obližnjem automobilu. Vlasnik lokala uredno je prijavio nastup Mire Škorić i ishodio sve neophodne dozvole za njezin koncert. Pjevačica je inače podrijetlom iz Hrvatske, točnije s područja Like, pa ima i hrvatsko državljanstvo.

Prethodnih je godina slično iskustvo, doduše ne s lažnom dojavom o bombi, imala i pjevačica Dara Bubamara, čiji je nastup u diskoteci Quo Vadis također prekinula policija.