LICE S TJERALICE

Čeljuska pobjegao u Njemačku?

13.03.2010 u 11:22

Bionic
Reading

Odbjegli suprug voditeljice HTV-a Tončice Čeljuske, Zlatko Čeljuska, najvjerojatnije se nalazi u inozemstvu, točnije u Njemačkoj. Za njim je u listopadu prošle godine raspisana međunarodna tjeralica zbog krivotvorenja dokumenata i prevare, zbog čega je osuđen na dvije i pol godine zatvora

Na Općinskom sudu u Zadru u petak Čeljuskin je odvjetnik Slaven Dmitrović predočio tužiteljstvu njegov kardiološki nalaz iz jedne klinike u Njemačkoj.

Kako bi se utvrdilo je li njegov branjenik ondje na liječenju ili je bila samo riječ o pregledu, zadarski Općinski sud na kojem se 55-godišnjem Čeljuski od 2007. godine sudi zbog prevare naložio je prijevod nalaza s njemačkoga na hrvatski jezik, zbog čega je rasprava odgođena.

Osim da njegov klijent zbog zdravstvenih problema nije mogao doći na raspravu, o čemu je sudu dostavio liječničku dokumentaciju, Čeljuskin odvjetnik Slaven Dmitrović nije htio ništa drugo komentirati.

Čeljuska se tereti da je 29. prosinca 2005. godine s krivotvorenom osobnom iskaznicom na ime Benjamina Brkljače, u koju je umetnuo svoju fotografiju, nabavio originalni zemljišno-knjižni izvadak Brkljačina zemljišta u Diklu, velikog 255 četvornih metara, koje je potom prodao Jozi Golubu iz Švicarske za 100 tisuća eura. Novac je od Goluba dobio na ruke, piše Jutarnji.hr.