PUŠIONA U ĐURĐEVCU

Policija zaplijenila 9,5 tona duhana

11.03.2010 u 16:52

Bionic
Reading

Đurđevačka policija zaplijenila je 9,5 tona duhana, a trojica muškaraca - otac i dvojica sinova kazneno su prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu zbog nedopuštene trgovine, priopćila je danas koprivničko-križevačka Policijska uprava

Sumnja se da 54-godišnji muškarac 2009. nije predao proizvedeni duhan tvrtki registriranoj za njegovu obradu, nego ga je zadržao za sebe kako bi ga prodao na ilegalnom tržištu. Dio duhana dao je sinovima (33 i 27 godina), koji su ga u obiteljskim kućama rezali i prodavali "na crno".

U premetačini obiteljskih kuća, vikendica i ostalih prostorija kojima se koriste osumnjičenici policija je prije tjedan dana pronašla i oduzela 9554 kilograma duhana, izvijestio je glasnogovornik koprivničko-križevačke Policijske uprave Dražen Laljek, dodajući da je protiv njih Općinskome državnom odvjetništvu u Koprivnici, službi u Đurđevcu, podnesena kaznena prijava.

Otac i mlađi sin žive na području Pitomače, a stariji sin u Kalinovcu, selu u blizini Đurđevca. Policija nastavlja provoditi kriminalistička istraživanja kako bi utvrdila prekršaj iz Zakona o duhanu, Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda i Carinskog zakona.