'ŽRTVENO JANJE'

Bare pušten iz pritvora

11.03.2010 u 15:06

Bionic
Reading

Goran Bare priveden je u Županijski sud u Zagrebu na ispitivanje jer je ovog ljeta uhvaćen sa 0,5 grama kokaina. Danas je uhićen jer ga sud nije mogao pronaći s obzirom da je promijenio adresu

Iz Remetinca je doveden na sud koji ga je oslobodio pritvora. 'Njegova dužnost je bila javiti se sudu jer je promijenio adresu, a to nije učinio jer je, kako kaže, zaboravio, što sliči na njega', rekla je Baretova odvjetnica Jadranka Sloković.

Bare je nakon saslušanja u lisicama odvezen u Remetinec odakle će biti pušten na slobodu. Sloković kaže da se Bare ne osjeća 'naročito jer nije uzeo svoju terapiju'. 'Dosta je nesretan i zamolio me je da vas sve lijepo pozdravim i kažem da mu puno znači vaša podrška', kazala je Sloković novinarima.

Baretova odvjetnica misli da je kazneni progon Bareta pretjeran jer ga progone samo zbog 0,5 grama kokaina, što je, smatra, klasični prekršaj.

'Radi se o osobi koja je dulje vrijeme ovisnik i nesporno je da je tako mala količina mogla završiti na prekršajnom postupku. Druge se ne bi kazneno gonilo zbog količine koja je manja od jednodnevne doze.' Sloković kaže da ne zna zašto se od njega radi žrtveno janje, no da je moguće da se preko Bareta želi poslati poruka da su takve stvari kažnjive.