SLAVONSKI BROD

Uz cestu pronašao 14 sanduka punih streljiva

11.03.2010 u 13:56

Bionic
Reading

Jedan se 32-godišnji Brođanin jučer nemalo iznenadio kad je na livadi, neposredno uz prometnu cestu, ugledao 14 odbačenih i napuštenih metalnih vojnih kutija punih raznog streljiva iz Domovinskog rata, kojeg se očito neki nesavjesni građanin olako riješio ugrozivši potencijalno sigurnost vozača, ali i stanovnika obližnjeg naselja

Muškarac, koji je uz Sjevernu veznu cestu istovarivao zemlju, kutije sa streljivom pronašao je oko 14 sati, a nedugo zatim na mjesto pronalaska izašli su policajci.

Nakon što su metalne 'konzerve' otvorili specijalnim otvaračem, policajci protueksplozijske zaštite utvrdili su da je u sanducima, ostavljenim tek 30 metara od prometne Sjeverne vezne ceste te 200-tinjak metara od obiteljskih kuća, uskladišteno čak 7.880 komada puščanog streljiva, od čega 5.600 komada call. 7,62 mm te 2.280 komada streljiva za dugo oružje call. 7,9 mm.

Pronađeno streljivo, zaostalo iz Domovinskog rata, na siguran je način preuzeo osposobljeni policijski službenik protueksplozijske zaštite, te je sve nasreću prošlo bez posljedica, no da su, umjesto 32-godišnjaka, sanduke pune streljiva pronašla radoznala djeca, rasplet događaja mogao je biti i drukčiji.

Policija stoga apelira na građane koji posjeduju ilegalno oružje i streljivo da ga, sukladno Zakonu o oružju koji je na snazi od 1. rujna 2007. godine, dragovoljno predaju policiji, bez bojazni da će biti kažnjeni.