LOVAC ULOVLJEN

Talijan putem interneta organizirao krivolov

05.03.2010 u 15:21

Bionic
Reading

Opatijski policajci uhitili su 72-godišnjeg talijanskog državljanina zbog nezakonitog organiziranja lova na području Republike Hrvatske. U posljednje tri godine putem svoje web stranice na internetu Talijan je, naime, promovirao i organizirao lov na području Republike Hrvatske za lovce, talijanske državljane, uz novčanu naknadu

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad njim, policijski službenici za nezakonite migracije Policijske postaje Opatija utvrdili su da je počinio prekršaje iz domene Zakona o strancima, Zakona o oružju i Zakona o lovstvu.

Pretragom prostora u Pobrima nedaleko Opatije, koji je koristio i gdje je boravio, pronađena je i oduzeta veća količina lovačkog streljiva, zamrznutih ptica te poslovna dokumentacija u vezi s aktivnostima kojima se bavio.

U svezi s postupanjem i saznanjima o aktivnostima ovog talijanskog državljanina, osim Prekršajnog suda u Opatiji, izviješćeni su i Državni inspektorat, Ispostava Porezne uprave u Rijeci te Financijska policija kako bi poduzeli mjere iz svoje nadležnosti.