SKUPINA VARALICA

Manekenka i policajac prodavali tuđe stanove

03.03.2010 u 16:43

Bionic
Reading

Skupina optužena da se 2004. i 2005. udružila radi prodaje tuđih stanova, u kojoj su sudjelovali i bivša manekenka Silvija Bakmaz te bivši policajac Milijan Majić, danas je na zagrebačkome Županijskom sudu osuđena na ukupno 10 godina i tri mjeseca zatvora.

Petero optuženika USKOK je teretio da su pod vodstvom Ivice Roguljića, otprije poznatog zbog razbojstava u Dalmaciji, za gotovo milijun kuna prodali dva unajmljena stana za koja su krivotvorili dokumente o vlasništvu.

Roguljić, kojega je sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Zdravka Majerovića osudilo kao glavnog organizatora skupine, dobio je najveću kaznu od tri godine zatvora, a bivši policajac Milijan Majić osuđen je na dva mjeseca manje. Njega se teretilo da je varalicama iz službenog računala davao podatke o korisnicima stanova pa mu je uz zatvor dosuđeno i deset godina zabrane policijskog posla.

U skupini je sudjelovala i bivša manekenka Silvija Bakmaz, koja se nije pojavila na izricanju presude. Ona se zainteresiranim kupcima predstavljala kao kći vlasnika stanova, zbog čega je osuđena na godinu i osam mjeseci zatvora.

Preostala dvojica članova kriminalne skupine Drago Komarac i Stanislav Bajt osuđeni su jedan na dvije godine, a drugi na devet mjeseci zatvora.

USKOK je peteročlanu skupinu teretio da je od travnja 2004. do svibnja 2005. prodala dva stana i prevarila kupce za 950.000 kuna.

Najprije su unajmili stan u Ulici Jurja Dalmatinca u Zagrebu, uz lažne dokumente predstavljali se kao vlasnici i prodaju oglasili u "Plavom oglasniku". Tako su godinu dana poslije prodali i stan u Kuhačevoj ulici, nakon čega su uhićeni.

Nakon prvotnih poricanja, bivša manekenka priznala je nedjelo tvrdeći da je prevarenim kupcima pokušavala vratiti novac.

Organizator Roguljić priznao je samo jednu prijevaru, no ipak je osuđen za obje budući da je njegova krivnja utvrđena iskazima suoptuženika i drugim izvedenim dokazima.