Crna kronika AKCIJA 'TROPICANA'

Uhićeno 13 dilera kokaina

  • Autor: Hina
  • 15.1.2009 11:42:16
  • 14.1.2009 11:42:36

Uhićeno je 13 osoba koje se sumnjiče da su sudjelovale u preprodaji kokaina na području Crikvenice, Novoga Vinodolskog i Rijeke proteklih godinu i pol

Policijska akcija nazvana 'Tropicana' počela je u jesen 2007. godine nakon policijskih saznanja o nedozvoljenoj trgovini kokainom u Crikvenici i Novome tijekom ljeta te godine. Policija je izdvojila nekoliko osoba utvrdivši da sudjeluju u preprodaji droge te je tijekom ljeta 2008. godine posebnim izvidima pratila njihovo djelovanje s obzirom da su nastavili s preprodajom proširivši aktivnost i na područje Trsata u Rijeci.

Rezultat je jučerašnje uhićenje 13 osoba, od kojih je u vrijeme održavanja konferencije za novinstvo u policiji zadržano osam osoba, kazao je načelnik kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske Božo Barbarić. Izrazio je očekivanje da će, kako je rekao, barem polovica biti privedena istražnom sucu nakon završetka kriminalističke obrade u policiji. Za još jednom osobom, jedinom koja nije s područja Primorsko-goranske županije, još se traga.

Utvrđeno je da je ukupno preprodano oko jedan kilogram kokaina i to u količinama od pola grama do 100 grama.
Božo Barbarić je kazao da su dvije osobe od ovih 13 bile nepravomoćno osuđene na zatvorske kazne prošle godine u Rijeci zbog drugog kažnjivog djela vezanog uz drogu, i to jedna na dvije godine i sedam mjeseci a druga na dvije godine.

Istaknuo je da je prošla godina u Odjelu za kriminalitet droga PU primorsko-goranske bila posvećena 'čišćenju heroinske scene' a da će se ove godine veća pažnja posvetiti borbi protiv trgovine kokainom.

 

   • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još