Crna kronika STRANCIMA NAMJEŠTALA BORAVIŠTE

Kaznena prijava protiv djelatnice MUP-a

Nakon dovršetka policijske istrage, protiv tri osobe podnesene su kaznene prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) zbog osnovane sumnje u protuzakonito posredovanje stranim državljanima u rješavanju statusa boravka u Hrvatskoj, te posredovanje pri neposrednom ugovaranju zakupa mimo javnog natječaja, izvijestilo je večeras načelnik Ureda Ravnatelja policije

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su prvoosumnjičena (1960.), inače djelatnica Ministarstva unutarnjih poslova, i drugoosumnjičeni (1973.) u razdoblju od druge polovice 2009. godine pa do 30. siječnja 2010. posredovali za više stranih državljana u rješavanju njihova statusa boravka u Republici Hrvatskoj.

Također je utvrđeno kako je u istom razdoblju prvoosumnjičena ishodovala za trećeosumnjičenog (1953.) da se udovolji njegovoj zamolbi koju je podnio MUP-u (kao zakupodavcu), za promjenom zakupoprimca s jednog trgovačkog društva na drugo, neposrednim ugovaranjem zakupa s MUP-om, a znajući da se ugovori o zakupu sklapaju putem javnog natječaja.

Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Policijskoj nacionalnog Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) Ravnateljstva policije, a protiv svih troje osumnjičenih osoba podnesena je kaznena prijava USKOK-u, navodi u priopćenju načelnik Ureda Ravnatelja policije Krunoslav Borovec.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još