NESREĆA U RIJECI

Pijani mladić s proslave odvezao djevojku u smrt

24.02.2010 u 09:23

Bionic
Reading

Darija Zovko, dvadesetdvogodišnja djevojka iz Rijeke, smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila noćas oko tri sata u Ulici Janka Polića Kamova u Rijeci

Do nesreće je došlo kada se 21-godišnji Riječanin upravljajući osobnim vozilom marke Opel Corsa riječkih registarskih oznaka kretao Ulicom Janka Polića Kamova iz smjera Krimeje u smjeru centra grada. Uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na mokrom i skliskom kolniku, nakon izlaska iz oštrog lijevog zavoja izgubio je kontrolu nad vozilom, prešao na lijevu kolničku traku te udario u ivičnjak. Zatim je, popevši se na nogostup, udario desnom bočnom stranom automobila u željeznu ogradu i stablo.

Suvozačica je preminula na mjestu nesreće, dok je vozač zadobio lake tjelesne ozljede. Liječnička pomoć pružena mu je u sušačkoj bolnici, gdje je zadržan na promatranju. Preliminarnim testiranjem utvrđeno je da je mladić upravljao vozilom s koncentracijom alkohola u krvi od 1,19 promila.

U dosadašnjem tijeku utvrđivanja okolnosti pod kojima se dogodila prometna nesreća utvrđeno je da su sudionici prometne nesreće prethodno bili na proslavi rođendana njihovog zajedničkog prijatelja u više ugostiteljskih objekata na istočnom dijelu grada Rijeke.