Crna kronika MASKIRANI RAZBOJNICI

Pljačkali kladionice da bi imali za kazino

  • Autor: K. Mrkić
  • 23.2.2010 14:47:06
  • 23.2.2010 11:34:09

Riječki policajci otkrili su počinitelje razbojništva u sportskim kladionicama u Primorskoj ulici i u Viškovu. Radi se o dvojici 22-godišnjih Riječana, nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su počinitelji dvaju razbojništava počinjenih u nedjelju, 21. veljače u dvjema sportskim kladionicama.

Prvo razbojništvo počinili su oko 14.50 u sportskoj kladionici u Primorskoj ulici u Rijeci. Maskiravši se prethodno, ušli su u prostor kladionice, zaprijetili pištoljem i nožem djelatnici zatraživši od nje novac. Ona im je, bojeći se za vlastiti život, dala novac u iznosu od oko 2.800 kuna, a zatim su pobjegli s mjesta događaja.

Oko 17.40, počinili su drugo razbojništvo, i to u sportskoj kladionici u Viškovu. Također maskirani, jedan je imao vrećicu na glavi, ušli su u kladionicu te prijeteći pištoljem otuđili od djelatnice oko 1.550 kuna.

U trenutku izvršenja kaznenih djela u kladionicama su se nalazile i dvije stranke. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policajci su pronašli i dio sredstava koje su počinitelji koristili tijekom izvršenja ovih dvaju razbojništava. Ukradeni novac razbojnici su potrošili u kazinu.

U konzultaciji s nadležnim istražnim centrom i državnim odvjetništvom, počinitelje će tijekom današnjeg dana, uz kaznenu prijavu,  dovesti u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još