POKUŠAJ UBOJSTVA

Zet puškom na punca zbog kredita

15.02.2010 u 16:36

Bionic
Reading

Zbog nesuglasica oko otplate kredita svoje nevjenčane supruge, 36-godišnji muškarac na nišanu je držao njenog 59-godišnjeg oca. U naguravanju s punicom, koja je priskočila u obranu svog supruga, puška je opalila

U blagovaonici obiteljske kuće u selu u općini Končanica, nedaleko od Daruvara, u subotu popodne zet je umalo ubio svog 59-godišnjeg tasta. Svađa među ukućanima izbila je zbog otplate kredita 36-godišnjakove nevjenčane supruge. Ljutiti muškarac naposljetku je dohvatio poluautomatsku pušku te ju uperio u svog tasta.

Punica je odlučila ne gledati to skrštenih ruku, pa je priskočila u pomoć svom suprugu. Odgurnula je pijanog i naoružanog zeta, pri čemu je puška opalila, no na sreću ispaljeni metak nikoga od ukućana nije ozlijedio.

Očito svjestan kakvu je tragediju mogao prouzročiti, zet je odmah spremio pušku te je otišao iz kuće. Nedugo zatim primio je telefonski poziv od policije i oko 18 sati sam je došao u Policijsku postaju Daruvar. Alkotestom je utvrđeno da je u krvi imao 1,36 promila alkohola. Uhićen je, a nakon krim-obrade je pušten.

Slijedi mu kaznena prijava zbog kaznenog djela ubojstva u pokušajuu i optužni prijedlog zbog držanja pištolja i različitog streljiva bez odobrenja nadležnog tijela, koje je dragovoljno predao prije početka pretrage kuće. Oduzeta mu je i poluautomatska puška kojom je prijetio tastu, a koju je legalno posjedovao.