VIKEND U ZNAKU POŽARA

Zbog hladnjaka izgorjela kuća

15.02.2010 u 13:48

Bionic
Reading

Zbog kratkog spoja u hladnjaku u subotu popodne izgorjela je obiteljska kuća u selu Dražice kod Bjelovara, a slična se tragedija sinoć umalo ponovila i u Slavonskom Brodu, nakon što je dimnjak zapalio strop dnevne sobe

Jedna iskra bila je dovoljna da umirovljenički bračni par iz Dražica kod Bjelovara u tren oka ostane bez imovine i krova nad glavom. Kako doznajemo od glasnogovornika PU bjelovarsko-bilogorske, požar je izbio oko 16 sati, a uzrokovao ga je kratki spoj na električnim instalacijama koje napajaju motor hladnjaka. Nakon što su se neispravne instalacije hladnjaka zapalile, vatra je zahvatila drvenu lamperiju kojom su obloženi zidovi kuhinje, a požar se potom brzo proširio na čitavu kuću, od prizemlja do potkrovlja. Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca DVD-a Dražice i Pavlovac, kojima su u pomoć s jednom cisternom priskočili i vatrogasci JVP Bjelovar, izgorjela je čitava unutrašnjost kuće, kompletan namještaj i aparati te dio krovišta. Požar je ugašen nešto poslije 17 sati, a ukupna materijalna šteta se, po izjavi vlasnika, cijeni na oko 700.000 kuna.

Vatra je jučer umalo progutala i kuću 24-godišnjaka iz Slavonskog Broda. Požar je planuo sinoć, između 20 i 21 sat, a kako doznajemo, do zapaljenja je došlo zbog prijenosa topline s vrele dimovodne cijevi peći, uslijed čega se zapalila lamperija, a potom i čitava konstrukcija drvenog stropa izrađenog od greda i dasaka. Požar je brzo zahvatio dio stambenog tavanskog prostora i dio krovišta kuće, no na sreću ukućani, koji su u to vrijeme bili u kući, prošli su bez ozljeda. Vatra je ugašena oko 22 sata, a još nije poznato kolika je materijalna šteta.