POLICIJSKO UPOZORENJE

Čuvajte se maškara!

12.02.2010 u 15:39

Bionic
Reading

'Pod tuđom maskom lakše se živi!' - s ovim stihovima starog hita Vajte i Teške industrije očito se slaže i policija, dodajući da se pod maskama i mnogo lakše čine i kriminalna djela

Budući da je veljača upravo sezona maškara i maskenbala, iz PU brodsko-posavske danas su na tiskovnoj konferenciji upozorili građane na pojačan oprez kada im maskirana osoba pozvoni na vrata. Upozorenje se posebno odnosi na trgovce i zaposlenike novčarskih institucija, kao što su mjenjačnice, kladionice, štedionice i banke, kojima iz policije savjetuju da od svake maskirane osobe odmah zatraže da prilikom ulaska u objekt skine masku s lica.

Podsjetimo, na području PU brodsko-posavske u prosincu prošle godine 23-godišnji mladić, zamaskiran šalom i kapom Djeda Mraza, uz prijetnju nožem, opljačkao je dvije trgovine u Slavonskom Brodu te si podebljao novčanik za oko 5.000 kuna.

Kako u sezoni maškara neki maštoviti pljačkaš ne bi ponovio sličan scenarij pod maskom Supermana, Batmana, Micky Mausa ili možda nekog od poznatih političara, iz policije apeliraju na građane da pojačaju oprez tijekom čitavog ovog mjeseca.