MOLJAC U BIJEGU

Odbjegli zatvorenik još nije pronađen

12.01.2009 u 13:15

Bionic
Reading

Još nije pronađen zatvorenik Željko Rukavina zvani Moljac koji je iz požeške kaznionice pobjegao u subotu navečer

U poluotvorenoj je kaznionici u Požegi bio oko dva mjeseca. Prije toga višegodišnju je kaznu zatvora služio u Osijeku, odakle je premješten.

Ksenija Pavlović, načelnica Odjela tretmana zatvorenika, rekla je da je zatvorenik pobjegao između dviju prozivki, od koji je prva bila u 19,30 sati, a druga u 20 sati. Na toj je drugoj prozivci utvrđeno da je zatvorenik pobjegao te je odmah za njim organizirana potraga, rekla je.

Usporedno s pisanjem tjeralice koju je raspisala požeško-slavonska Policijska uprava, pravosudna je policija zatvorila sve smjerove iz grada Požege, a patrolirala je i u Vinkovcima, Slavonskome Brodu i Novoj Kapeli. Uz to o bijegu zatvorenika bile su obaviještene i susjedne policijske uprave - Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i Brodsko-posavska te granični prijelaz u Slavonskome Brodu, rekla je načelnica Odjela tretmana zatvorenika u požeškoj kaznionici.

U poluotvorenom dijelu požeške kaznionice, osim živice i žičane ograde, nema drugih prepreka.

Unatoč sveobuhvatnoj potrazi, Željko Rukavina iz Vinkovaca, koji je zbog dilanja opojnih droga služio zatvorsku kaznu od osam i pol godina, još nije pronađen. Rukavini, koji je bio prijavljen za više od stotinu kaznenih djela, do odsluženja kazne ostale su još dvije godine.