UHIĆENA ŠESTORKA S KORČULE

Našli 6 kg trave uz more, pa je prodavali

09.02.2010 u 14:12

Bionic
Reading

Nakon kriminalističke istrage korčulanska policija je prošlog četvrtka objavila da su trojica Korčulana u dobi od 26, 21 i 19 godina osumnjičeni za kaznena djela nezakonitog posjedovanja, preprodaje te omogućavanja uživanja droga. U nastavku krim-istrage policija je na Korčuli uhitila još šest muških osoba

PU Dubrovačko–neretvanska danas je priopćila da je na Korčuli uhićeno još šest muških osoba u dobi od 21 do 47 godina zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela iz oblasti zlouporabe droga.

Izvršenim pretragama stanova i drugih prostorija korisnika osumnjičenih pronađeno je ukupno 21,5 gram marihuane i 19.900 kuna, a taj novac potječe od prethodne prodaje šest kilograma marihuane za iznos od 20.000 kuna.

Utvrđeno je da je navedena droga tijekom mjeseca studenoga prošle godine pronađena na obali mora na području Smokvice, a osumnjičeni su je zadržali radi daljnje preprodaje izravno konzumentima ili preko posrednika, a davali su je i na uživanje većem broju ovisnika s otoka Korčule.

Osumnjičeni su uz kaznene prijave dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.