ODVJETNIK 'OBJASNIO' DNK NA PUŠKI

Gudurić je optužen zbog proslave u Sloveniji!

05.02.2010 u 15:53

Bionic
Reading

Bojan Gudurić iz ekstradicijskog pritvora u BiH pokušava objasniti da nije sudjelovao u ubojstvu Pukanića i Franjića, a njegov odvjetnik Slavko Ašćerić za tportal.hr tvrdi da je DNK koji je pronađen na puški Gudurić 'slučajno ostavio na nekoj proslavi u Sloveniji'

Gudurić je iz Sarajeva poslao demanti na spekulacije medija da će u suđenju biti svjedok pokajnik jer: 'I kad bih da prihvatim takvu ulogu, ne mogu jer, prosto rečeno, ja o samom događaju ne znam ništa, niti mogu bilo šta reći o bilo kojem učesniku tog događaja.'

Njegov odvjetnik Slavko Ašćerić u razgovoru za tportal.hr objasnio je da je Gudurić u Zagrebu bio u listopadu 2008. i da je tamo sreo Roberta i Luku Matanića te Amira Mafalanija, a da Željka Milovanovića i Slobodana Đurovića ne poznaje.

Gudurić je u Zagrebu bio jer je bježao od služenja zatvorske kazne u Srbiji zbog 13 razbojstava. 'Žena mu se upravo porodila, nezaposlena je i nije mogao u zatvor pa je pobjegao u Hrvatsku', rekao je odvjetnik Ašćerić, ali nije objasnio zašto se našao baš s Matanićima i Mafalanijem i kako je baš njegov DNK završio na puški koja je pronađena u istrazi Pukanićeve likvidacije.

'A ti dokazi mislite? Njih je 20-ak negdje otišlo u neko mjesto 130 kilometara od Zagreba, mislim da je to bilo negdje u Sloveniji. Mjesto Kamenice ili nešto slično. Netko je tu nešto slavio i tu su bile neke puške. On je meni rekao da ih je htio pogledati samo. Nije nitko pucao iz njih', pokušao je Ašćerič logično pobiti jedan od glavnih dokaza protiv svog klijenta.

'Pisalo se da je on bio snajperist, a on je meni rekao doslovno: 'Ja ni u vojsci u životu nisam bio ni pucao, a oni tako pišu'', nastavio je Ašćerić i tvrdio da je Gudurić 'moderan tip mladog, smirenog čovjeka'.

Na pitanje zašto je Gudurić čekao godinu i pol dana da bi se predao hrvatskom pravosuđu Ašćerić nije znao konkretno odgovoriti, a na dodatno pitanje boji li se Gudurić izručenja Srbiji zbog nekih osoba rekao je: 'Može biti da se boji, on je rekao da bi više volio tu nego tamo.' Ipak, naveo je da izvor straha nije Joca Amsterdam jer se nema zašto njega bojati, nego da su presuda u Srbiji i to što je Hrvatska na korak od EU glavni razlozi zašto želi da ga se izruči u Hrvatsku.

Ašćerić kaže da bi Gudurić trebao biti izručen sljedeći tjedan, ali da se još ne zna hoće li biti predan Hrvatskoj ili Srbiji.