ZABORAVILA NA KOČNICU

Auto s dvoje djece sletio u rijeku

05.02.2010 u 15:43

Bionic
Reading

Nakon što je na nogostupu ispred kioska u Pakracu parkirala automobil, 32-godišnja vozačica zaboravila ga je zakočiti. Opel Astra, na čijem su zadnjem sjedalu bile njene dvije kćerkice od tri i pet godina, sjurio se niz padinu u hladnu rijeku Pakru

Nesreća se dogodila jutros, oko sedam sati i 25 minuta, u Ulici Petra Preradovića u Pakracu, kada je 32-godišnja M. Č. parkirala automobil na nizbrdici, zaboravivši pri tom povući parkirnu kočnicu. Nakon što je majka izašla, automobil u kojem su na zadnjem sjedalu, u dječjim sjedalicama bile njezine trogodišnja i petogodišnja kći, sam je krenuo niz nizbrdicu, prešao preko kolnika i sjurio se niz padinu u rijeku Pakru te se zaustavio na sredini korita rijeke.

Uspaničena majka odmah je pohitala u mrzlu vodu kako bi spasila djecu. U pomoć su joj priskočila i dvojica dječaka, 14-godišnjak i 15-godišnjak, koji su čitav stravični prizor vidjeli iz obližnje zgrade u kojoj stanuju. Uz njihovu pomoć, majka uspjela izbaviti obje djevojčice iz dopola potopljenog automobila.

Kako doznajemo, djeca nisu ozlijeđena, osjećaju se dobro i već se igraju. Na mjesto događaja izašli su i vatrogasci koji su, nakon završenog očevida, vozilo izvukli iz rijeke. Protiv vozačice slijedi obavezni prekršajni nalog.