BJEGUNAC IZ VRAPČA

Blažević se tijekom bijega i zaposlio

04.02.2010 u 21:03

Bionic
Reading

Opasni pacijent zatvorenog odjela Psihijatrijske bolnice Vrapče Željko Blažević tijekom svog šestodnevnog bijega čak se uspio zaposliti na gradilištima, zaradivši pritom pedesetak eura

Iz kretanja i aktivnosti Blaževića tijekom njegova bijega očito je da je policija učinila propuste za vrijeme potrage za bjeguncem, kojeg su sami opisali kao vrlo opasnog.

Blažević je zarađivao novac, bio u Caritasu i kretao se javnim mjestima. Slobode ga je koštao suvozač autobusa koji je javio policiji da jedan putnik sliči na bjegunca.

'Krenuo je po politički azil u Mađarsku! Našli su ga prije nego li je došao do cilja, premda sve govori da je iznenađujuće dobro isplanirao svoj bijeg', tvrde svjedoci. To potvrđuje podatak da je u trenutku uhićenja kod sebe imao 50 eura koje je zaradio na zagrebačkim gradilištima.

'Blažević se zaposlio posredovanjem takozvanog beskućničkog servisa, mjesta gdje ljudi bez krova nad glavom mogu dobiti posao na dan ili dva. Najčešće završe kao pomoćnici na gradilištima nekog poduzetnika, a plaća im se od 15 do 20 kuna na sat', piše Jutarnnji.hr. Kada je nešto zaradio, Blažević je kupio autobusnu kartu do Osijeka, odakle je namjeravao stići do granice s Mađarskom. Blažević je navodno spavao po napuštenim kućama. Pokrivao se dekom koju je tražio i dobio u Caritasu.

'Ne znamo odakle mu novac, a o eventualnim indicijama o kaznenom djelima koje je činio usput teško je govoriti jer našim službenicima s njim je bilo teško komunicirati. Pobrinuli smo se da ga preuzme nadležna institucija i to je za nas okončan slučaj', rekla je za Jutarnji.hr Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske.