Crna kronika KAZNENE PRIJAVE

Dovršena istraga 'Polančecovih' reflektora

  • Autor: tportal.hr
  • 2.2.2010 16:37:50
  • 2.2.2010 15:56:29

Iz policije su izvijestili da su dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana radi sumnje u zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službenih isprava i protuzakonitog posredovanja u postupku izgradnje rasvjete na nogometnom igralištu nogometnog kluba Osvit u Đelekovcu

'Jedan od osumnjičenih poticao je odgovorne osobe jednog građevinskog poduzeća iz Zagreba da lažno prikažu u svojim poslovnim knjigama da je jedno poduzeće iz Koprivnice izvršilo radove za njihovo poduzeće. Temeljem lažnog prikaza poslovnog odnosa poduzeće iz Zagreba isplatilo je novčani iznos od 354.205 kuna poduzeću iz Koprivnice, koje je stvarno izvršilo radove na izgradnji rasvjete nogometnog igrališta', navodi se u priopćenju.

Osumnjičenik je naknadno, iskorištavajući svoj položaj, nastojeći prikriti do tada izvršene protuzakonite radnje, utjecao na vlasnika poduzeća iz Koprivnice da ispostavi dvije fakture o izvršenim radovima na izgradnji rasvjete nogometnom klubu Osvit u iznosima od 230.279 i 118.251 kuna. Potom je sam donirao nogometnom klubu iznos od 385.000 kuna.

Za svu trojicu slijedi kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu. U policijskom priopćenju ne spominju se imena ni godine rođenja osumnjičenih, ali čini se da se radi o Damiru Polančecu i njegovu kumu Neviju Prlogu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još