POŽAR U RIJECI

Beskućnik izgorio u tvornici Vulkan

31.01.2010 u 09:58

Bionic
Reading

Muškarac u dobi od 50 do 60 godina izgorio je jutros u požaru koji je izbio u jednoj od portirnica riječke tvornice dizalica i brodske opreme. Požar je izbio oko 7.40 sati u portirnici tvornice Vulkan Nova na Pećinama u Rijeci, kojeg su vatrogasci JVP Vežica brzom intervencijom ugasili. Nakon gašenja u njoj je pronađen leš muškarca

Radi se o beskućniku koji je u napuštenoj portirnici na istočnom ulazu u tvornicu Vulkan pronašao utočište. Po svemu viđenom, izgorena odjeća, lonci, knjige, plastične boce, može se naslutiti da se bivši djelatnik tvornice tamo već bio udomio. Pronašli su ga vatrogasci nakon što su ugasili požar zamotanog u deke. U kučici bez struje požar je vjerojatno izbio od zapaljene svijeće, a nesretnik se u njoj nagutao dima te se ugušio.

Po nalogu istražne sutkinje Županijskog suda u Rijeci tijelo na kojem preliminarnim pregledom nisu uočeni tragovi nasilja, prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu radi obdukcije, kao i utvrđivanja identiteta.

Požar je izazvan je otvorenim plamenom, moguće od svijeće ili upaljene vatre, koji se prenio na zapaljivi materijal unutar portirnice, doznaje se u policiji.