U OSIJEKU

Mentalni bolesnik izbo nožem studente

28.01.2010 u 18:01

Bionic
Reading

Policija je otkrila napadača koji je 20. siječnja u Osijeku nožem teško ozlijedio dvojicu studenata iz Slatine, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare osječko-baranjske Policijske uprave.

Načelnik Odjela općega kriminaliteta Josip Adrić rekao je kako je 46-godišnji osumnjičenik iz Baranje uhićen 26. siječnja, a danas će, nakon provedene kriminalističke obrade, biti priveden istražnome sucu osječkoga Županijskog suda uz kaznenu prijavu zbog dvostrukog pokušaja ubojstva.

Osumnjičenika se tereti da je 20. siječnja u Zvonimirivoj ulici u Osijeku sustigao 19-godišnjaka i 23-godišnjaka iz Slatine, nožem ih ubo u leđa i teško ranio te su zbog teških ozljeda prevezeni u osječki Klinički bolnički centar.

Adrić je napomenuo da je osumnjičenik napao mladiće "bez pravog razloga", a na upit novinara potvrdio je kako je riječ o osobi s duševnim smetnjama koja je liječena u jednoj zdravstvenoj ustanovi.

Rekao je kako je, tijekom istrage, obavljeno nekoliko desetaka obavijesnih razgovora i nekoliko prepoznavanja te da je napadača, koji je već evidentiran kao počinitelj kaznenih djela koja nisu povezana s nasiljem, prepoznao i jedan od napadnutih mladića.