Crna kronika SNIMKE RAZGOVORA

Cvik od Birimiše tražio da pritisne MUP

  • Autor: Hina
  • 26.1.2010 16:56:37
  • 26.1.2010 16:50:48

Suđenje tzv. Cvikovoj skupini optuženoj za preprododaju droge danas je na Županijskome sudu u Splitu nastavljeno preslušavanjem snimaka telefonskih razgovora između prvooptuženoga Jakše Cvitanovića Cvika i dubrovačke odvjetnice Ane Birimiše, koja je u to doba bila njegova djevojaka, a danas je jedna od optuženih u izdvojenom postupku.

Cvikovoj skupini sudi se za preprodaju droge na području Korčule, Dubrovačko-neretvanske županije i Splita. Cvik i još 15 osoba optuženi su za preprodaju heroina, a tako su, po procjeni USKOK-a, od 2003. do 2006. nezakonito stekli sedam milijuna kuna.

Sudsko je vijeće danas preslušalo 36 izdvojenih razgovora između Cvitanovića i Birimiše od sredine listopada do početka studenoga 2006. godine.

Na snimkama se čuje kako Cvitanović, koji je tada bio u bijegu, od Birimiše traži da "izvrši pritisak na MUP" i da se na prijave protiv njega reagira prijavama za lažno prijavljivanje. Raspitivao se i može li biti ukinuta međunarodna tjeralica za njim i pitao može li tužiti državu zbog pretrpljena straha.

Suđenje se nastavlja sutra.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još