HARAČIO PO VIKENDICAMA

Pao serijski provalnik iz Crikvenice

26.01.2010 u 13:06

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica uhitili su 20-godišnjeg Crikveničanina te nad njim proveli kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje da je počinio teške krađe u Crikvenici tijekom prošle i ove godine

Utvrđeno je tako da je 20-godišnjak u srpnju prošle godine iz jednog apartmana otuđio tri videokamere, tri prijenosna računala te novac na štetu njemačke obitelji, dok je iz drugog apartmana otuđio dva mobitela, fotoaparat te novac i osobne dokumente na štetu austrijskih državljana koji su boravili u apartmanu.

U srpnju je provalio i u obiteljsku kuću, također u Crikvenici, iz koje je na štetu njemačkih državljana uzeo novac, kreditnu karticu i mobitel. Zlatni nakit i novac otuđio je također provalivši u obiteljsku kuću u prosincu prošle godine.

Dvadesetogodišnjak je nastavio činiti teške krađe i u 2010. godini, kada je iz jedne kuće i stana otuđio novac. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više od 20.000 kuna. U konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom dogovoreno je da se kazneno prijavljuje redovnim putem.

Policija je izvijestila i o provali u obiteljsku kuću u Ulici kralja Zvonimira u Novom Vinodolskom, a počinitelj je još nepoznat. Provala se dogodila u vremenskom razdoblju od 15. do 22. siječnja, a otuđen je televizor, monitor te posteljina. Provaljeno je i u garažni prostor iz kojega je ukradena veća količina raznog električnog alata. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 24.000 kuna, a oštećen je 73-godišnji hrvatski državljanin.