KOBNA ISKRA

Zbog antenskog kabla umalo izgorjela kuća

19.01.2010 u 12:48

Bionic
Reading

Zbog iskre iz neispravnog električnog kabela obitelj iz mjesta Jaruge nedaleko od Slavonskog Broda umalo je ostala bez krova nad glavom. Zahvaljujući brzoj reakciji vlasnikovog brata taj najcrnji scenarij ipak se nije dogodio

U ponedjeljak oko 13 sati i 30 minuta izbio je požar u obiteljskoj kući 37-godišnjeg M. M. u Jarugama, istočno od Slavonskog Broda. Gusti dim koji je sukljao kroz prozor u prizemlju kuće prvi je uočio brat vlasnika kuće koji živi u susjedstvu.

Znajući da nitko od ukućana nije u kući, razbio je prozor i ušao u prostoriju iz koje je sukljao dim te je odmah počeo gasiti požar, koji se širio dnevnim boravkom. Plamen je u tren oka zahvatio čitavu prostoriju proširivši se od poda do stropa, te je vatra progutala drvenu komodu, televizor, videorekorder, DVD i luster, no zahvaljujući prisebnosti i brzoj intervenciji vlasnikova brata veća tragedija, u kojoj je čitava jedna obitelj mogla ostati bez krova nad glavom, ipak je spriječena. Nakon što je, potpuno sam, ugasio požar, brat vlasnika kuće pozvao je policiju, koja je ubrzo stigla na mjesto događaja radi osiguranja, do dolaska očevidne ekipe.

Obavljenim očevidom, uz nazočnost inspektora zaštite od požara i temeljem drugih prikupljenih saznanja, utvrđeno je da je požar u dnevnom boravku obiteljske kuće uzrokovao neispravan električni kabel antenskog pojačala. Vatru je zapalila iskra iz kabla, a požar se potom proširio na sve električne uređaje, te drvenu komodu i luster koji su u potpunosti izgorjeli. Prostorije u prizemlju kuće potpuno su začađene, a nešto bolje su prošle prostorije na katu. Kako nitko od ukućana u vrijeme požara nije bio u kući, ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta je prema grubim procjenama preko 20.000 kuna.