Crna kronika PRIJETNJE PRED NJEMAČKIM VELEPOSLANSTVOM

DORH traži istragu i pritvor za muškarca s benzinom

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv 50-godišnjaka koji je u utorak oko sedam sati iz 'renaulta 4' s 440 litara benzina, parkirana u blizini njemačkog veleposlanstva, prijetio da će sve dignuti u zrak, izvijestilo je danas državno odvjetništvo na internetskim stranicama

Muškarac je, po navodima odvjetništva, zbog nezadovoljstva dugogodišnjim ostavinskim postupkom i općim stanjem u pravosuđu, a kako bi skrenuo pozornost na sebe, ispred veleposlanstva parkirao auto u koji je unio lance, lokot, cigle, daske za učvršćenje tereta i više kanistara i bačava s više od 440 litara benzina.

Policajcu u osiguranju veleposlanstva, koji ga je došao udaljiti s mjesta na kojem je zabranjeno parkiranje, muškarac je kroz prozor bacio omotnicu s papirima te mu naložio da ju žurno preda u veleposlanstvo ili će 'dignuti sve u zrak'.

Muškarac je pritom u ruci držao upaljač s otvorenim plamenom iznad otvorene bačve benzina, čime je izravno ugrozio život policajca i većeg broja građana koji su se tu našli, navodi odvjetništvo.

Policijski specijalci uspjeli su ga svladati i uhititi nakon dvosatna neuspješna nagovaranja da se preda. Odvjetništvo traži da se protiv muškarca odredi pritvor.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još