Crna kronika PREDUHITRENI

Podignuta optužnica protiv bombaša iz Rijeke

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv Ivana Filipovića (36) i Roberta Dragina (40) zbog poticanja na teško ubojstvo, a protiv Dragina i za nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Optužnica ih tereti da su od srpnja do 8. listopada 2008. godine u Rijeci organizirali i pripremali ubojstvo Agana Gluhaića i Davora Marića postavljanjem eksplozivne naprave pod audi A3. Optužnica Dragina i Filipovića tereti da su zajedno donijeli odluku da će ubojstvo biti tako počinjeno, da je Filipović organizirao nabavu oružja i plastičnog eksploziva, a u Hrvatsku ga unio Dragin te ga je predao trećoj osobi koja je pod automobil trebala postaviti eksploziv.

Policija je spriječila to kažnjivo djelo te je obojicu uhitila 10. listopada, od kada su u pritvoru.

Predloženo je također da im se pritvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja toga kažnjivog djela te njegovih posebno teških okolnosti. Poticanje na teško ubojstvo pravno se izjednačava s počinjenjem takve vrste ubojstva.

Dragin se u drugoj točki optužnice tereti da je pribavljao te na skrovitome mjestu u blizini svoje obiteljske kuće u Velim Munama, u općini Matuljima, držao veću količinu oružja i eksplozivnih tvari.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još