PRIOPĆENJE IZ CENACOLA

Mladić koji se predozirao došao je drogiran

02.01.2010 u 14:56

Bionic
Reading

U vezi sa smrću mladića (27) iz Zagreba, koji je preminuo u zajednici Cenacolo, u Jankolovici kraj Biograda, u noći s 30. na 31. prosinca, duhovnik te zajednice don Marino Ninčević priopćio je kako se preminuli mladić nije predozirao u Zajednici, jer ondje nitko i nikako ne može doći u doticaj s drogama

Priopćenje zajednice Cenacolo o preminulom mladiću

'Iz pisanja nekih medija dalo bi se zaključiti da se preminuli mladić predozirao u zajednici što nikako ne odgovara istini, jer u zajednici nitko i nikako ne može doći u doticaj s drogama. Naime, mladić koji je preminuo primljen je u zajednicu u srijedu 30. prosinca u popodnevnim satima. Dotični je primljen zbog teških životnih okolnosti u kojima se nalazio. Prošao je potrebnu pripremu i edukaciju za ulazak u zajednicu, što je pravilo i zahtijeva se od svih onih koji žele ući u zajednicu. Nitko, stoga, ni mi ni njegova rodbina koja ga je dopratila u zajednicu, nismo mogli naslutiti da je konzumirao opijate neposredno prije ulaska u zajednicu', ističe u priopćenju don Marino Ninčević

Također navodi kako je Zajednica mladića 'prihvatila s ljubavlju i željom da mu se pomogne.

Obdukcija pokazuje da je mladić prije ulaska u Zajednicu konzumirao razne opijate, koji su uz jaku upalu pluća koju je imao, (također ni to nismo znali), pridonijeli da njegovo srce zataji.

Dakle, preminuli mladić je svega nekoliko sati bio u Zajednici, otišao je na počinak kao i svi drugi mladići i tijekom noći je preminuo', naglašava duhovnik zajednice Cenacolo u Jankolovici kraj Biograda, don Marino Ninčević, dodavši kako se mole za njegovu dušu i preporučuju je milosrdnom Bogu.

'Smatramo dužnim ovo reći zbog digniteta zajednice Cenacolo, u kojoj mladići nisu u doticaju ni sa kakvim drogama, metadonima, čak ni cigaretama. Terapija su molitva i život sakramenata, rad i međusobna pomoć mladića, čije životno iskustvo nekadašnje ovisnosti pomaže njihovom međusobnom razumijevanju i beskompromisnom trudu da pobijede zlo u kojem su nekad živjeli.

Dotični mladić je za boravka u zajednici osjetio pažnju mladića koji su potpuno razumjeli njegov životni put, te podršku njegovoj odluci da započne iznova, nakon njegovih dotad teških životnih okolnosti.

Mladići su ga poslužili kršćanskom ljubavlju te je zadnje sate svog zemaljskog života proživio okružen ponašanjem vrijednim dostojanstva čovjeka. Molimo za njegovu dušu da počiva u Gospodinu', navodi u priopćenju don Marino Ninčević, prenosi Informativna katolička agencija (IKA).