SKRIVALI TRAGOVE NA JUGIĆU

Pali i pomagači vozača koji je pregazio dječaka

31.12.2009 u 14:48

Bionic
Reading

Ubrzo nakon što je policija pronašla i uhitila 18-godišnjaka koji je u srijedu rano ujutro, u selu Vrhovina kod Slavonskog Broda, neregistriranim Yugom udario i na mjestu usmrtio 14-godišnjeg dječaka, otkrivena su i dvojica njegovih pomagača

Riječ je o 18-godišnjaku i 22-godišnjaku koji su vozaču, koji je pobjegao s mjesta nesreće, pomogli u sakrivanju oštećenog automobila počinivši tako kazneno djelo. U namjeri prikrivanja i uklanjanja vidljivih tragova na oštećenom Yugu, mladići su poskidali neke dijelove s automobila te ga još dodatno oštetili ne bi li zavarali policajce što im, dakako, nije uspjelo.

Obojici slijedi kaznena prijava zbog pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.
Nakon dovršene krim-obrade nad 18-godišnjim vozačem, koji je pobjegao s mjesta prometne nesreće, utvrđeno je da je za upravljač neregistriranog Yuga sjeo iako još nije imao vozačku dozvolu.

Slijedi mu kaznena prijava te niz optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obaveznom osiguranju u prometu. Vozač je jučer popodne prepraćen u Županijski sud u Slavonskom Brodu, gdje mu je istražni sudac odredio zadržavanje sukladno zakonskim odredbama s mjerom zadržavanja u zatvoru.