SLUČAJ ABRAMOV

Smetlar načuo razgovor ubojica u Rijeci

31.12.2009 u 10:21

Bionic
Reading

Dule, daj, dosta je, idemo - rekao je jedan od napadača Dušanu Duletu Cupaću nakon što su u studenom nasmrt pretukli Aleksandra Abramova (23) na Trgu Svete Barbare u Rijeci

Taj je razgovor između nasilnika čuo čistač ulica i o tome je svjedočio pred istražnim sucem Valentinom Ivantićem. Uz smetlara, koji se te kobne večeri slučajno našao pokraj napadača, saslušan je i nevjenčani suprug jedne Riječanke koja živi na tom trgu, piše Jutarnji list.

Razotkrio ih nadimak ubojice

Njihovo svjedočanstvo i identitet drže se u tajnosti, a kod istražnog suca su se kratko zadržali.

Navodno su ponovili iste iskaze koje su dali i u policiji. Time je nastavljena istraga o Abramovljevoj smrti za koju su osumnjičeni Dušan Cupać Dule koji je trenutno u bijegu u Srbiji te Dario Savić i Dario Cupać koji su u riječkom zatvoru.

Čistač je kobne večeri vidio dvojicu napadača i čuo njihov razgovor. Posvjedočio je tada da je jedan od napadača rekao: 'Dule, daj, dosta je. Idemo.'

Potom je i vidio kako se ta dvojica mladića preko Koblerova trga udaljavaju u smjeru sjevera grada. Razgovor između napadača te nadimak Dule na Koblerovu je trgu čuo i policajac u civilu koji je saslušan u ponedjeljak.

Upravo je na osnovi nadimka policija otkrila da je riječ o Dušanu Cupaću, njegovu bratiću Dariju Cupaću i njihovu prijatelju Dariju Saviću.

Umro ispred njega

Muškarac čija partnerica živi na Trgu Sv. Barbare kobne se večeri bio spustio na trg kako bi vidio što se događa i poznato je da je zajedno s policajcem nesretnog Abramova podigao s poda i naslonio na zid obližnje trgovine tekstilom.

Bio je u besvjesnom stanju, no tada je još davao znakove života. Nažalost, preminuo je do dolaska Hitne pomoći od posljedica gušenja vlastitom krvlju. U nastavku istrage pokušat će se utvrditi točno kretanje napadača i žrtve te detalji sukoba i točni motivi. U tome bi trebali pomoći iskazi svjedoka koji su prisustvovali prvom verbalnom kontaktu Abramova s ubojicama ispred sendvič bara u Ulici Ante Starčevića. Pregledat će se i snimke s nadzornih kamera na Korzu.