USPJEH RIJEČKE POLICIJE

Razbijena grupa serijskih provalnika

30.12.2009 u 09:35

Bionic
Reading

Riječki policajci otkrili su sedmoricu Hrvata u dobi od 17 do 47 godina i jednog 40-godišnjeg državljanina BIH koji su tijekom ove godine počinili više kaznenih djela teških krađa te se domogli protupravne imovinske koristi u iznosu od oko 193.000 kuna

Sumnjiči ih se da su pojedinačno, u paru ili grupi, tijekom svibnja, lipnja, srpnja i kolovoza ove godine počinili ukupno 12 provalnih krađa u različite objekte na širem riječkom i crikveničkom području te u Gorskom kotaru.

U svibnju je na području Šmrike 47-godišnjak izvršio provalu u kontejner jednog građevinskog obrta te otuđio veću količinu raznog alata. U istom mjesecu trojica od njih provalila su u ugostiteljski objekt na području Viškova iz kojega su uzeli novac i cigarete.

Iz kioska, također na području Viškova, u koji su provalili u šestom mjesecu, otuđili su veću količinu cigareta, a pokušali su i provaliti u jedan kiosk na istom području. Dana 21. lipnja dvojica počinitelja provalila su u župni ured u Skradu te otuđila nekoliko tisuća kuna, a početkom sedmog mjeseca provalila su u župni ured u Bribiru iz kojeg su također otuđila novac.

Kriminalističkim je istraživanjem nadalje utvrđeno da su u sedmom mjesecu provalili u dvije trgovine, i to u Mihotićima, na matuljskom području i u Triblju. Iz ovih trgovina otuđili su veću količinu cigareta, nekoliko fotoaparata, mobitela, novac, telefonske kartice, dokumentaciju. U trgovinu mješovitom robom koja se nalazi u Dražicama pokušali su provaliti u šestom mjesecu ove godine, a u sedmom mjesecu u benzinsku postaju u Ravnoj Gori.

U kolovozu je 47-godišnjak provalio u obiteljsku kuću u Crikvenici u vlasništvu Zagrepčanina. Iz kuće je otuđio više komada zlatnog i drugog nakita. Dvojica počinitelja sumnjiče se i za tešku krađu provaljivanjem u obiteljsku kuću u Klani. Ovo je kazneno djelo počinjeno u devetom mjesecu 2005. godine, kada su iz kuće otuđili veću količinu zlatnog nakita.

Dio otuđenih predmeta je pronađen. Protiv svih počinitelja podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.