SPORNI BOJLER

Četiri osobe otrovale se plinom u Čakovcu

28.12.2009 u 15:41

Bionic
Reading

Četiri su se osobe otrovale ugljičnim monoksidom u stanu u Strossmayerovoj ulici u Čakovcu, izvijestila je danas Policijska uprava međimurska koja je još 24. prosinca u 18.20 dobila dojavu s odjela hitne medicinske pomoći u Čakovcu da je dovezena ženska osoba za koju se sumnja da je otrovana plinom

Istraga je pokazala da je u Strossmayerovoj ulici 23. prosinca oko 22 sata u kupaonici pozlilo 34-godišnjoj stanarki. Idućeg je jutra u kuhinji u tom istom stanu pozlilo 12-godišnjem dječaku, a poslijepodne jednogodišnjem djetetu i 38-godišnjakinji iz Zasadbrega, piše Večernji.hr.

Svi su prevezeni u Županijsku bolnicu u Čakovcu. Nakon liječničkog pregleda kući je pušteno oboje djece, a žena je zadržana na promatranju.

Na mjesto događaja izašao je djelatnik Međimurje plina koji je u kupaonici i hodniku utvrdio koncentraciju od 480 ppm ugljičnog monoksida, a dopušteno je 30 ppm, dakle 16 puta manje!

Protupožarna inspektorica Policijske uprave međimurske utvrdila je da su u kupaonici premali odzračni i dozračni otvori. Djelatnici Međimurje plina zapečatili su plinski bojler, a čeka se još i izvještaj dimnjačara.