Crna kronika MILIJUNSKI POSAO

Trojac ukrao 14 tona starog željeza

Ukupno 14 tona starog željeza vrijednog 1,5 milijun kuna ukrala su dvojica mladića iz Pule i jedan iz Banjola, a policija ih je uhitila nakon što su četiri tone već prodali u Italiju, izvještava ipress.hr

Pulska je policija nakon provedene kriminalističke obrade nad trojcem iz Pule i Banjola utvrdila da su počinili četiri kaznena djela teške krađe provaljivanjem. R.M. (21) i I.R. (24), obojica iz Pule, te M.E. (33) iz Banjola od rujna prošle godine do veljače ove godine dva puta su provalili u teretne vagone Metisa u Kolodvorskoj ulici i ukrali iz njih staro željezo, a zatim su provalili u bivšu vojarnu Valmarin koju sada koristi brodogradilište Uljanik i također ukrali staro željezo.

Trojac je ukupno ukrao 14 tona starog željeza koje vrijedi 1,5 milijuna kuna. Četiri tone su uspjeli prodati u Italiji preko jedne tvrtke iz Galižane, dok je 10 tona nađeno – dio u skladištu te tvrtke, a dio u kombiju koji je trojac koristio.

Osim krađe metalnog otpada, terete se i da su provalili u skladište tvrtke Medriv te ukrali alkoholna pića. Istraga se nastavlja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još