IDENTIFICIRANA UTOPLJENICA

Njemica se bacila u more nakon svađe s partnerom

27.12.2009 u 16:12

Bionic
Reading

Riječka je policija identificirala mrtvu ženu čije su tijelo koje je plutalo u moru na kostrenskom pristaništu kontejnerskoga terminala Brajdica na Božić oko 16 sati ugledali slučajni prolaznici. Riječ je o njemačkoj državljanki B. P. H. (63) koja je, kako je sada ustanovljeno, nekoliko dana prije nestala u Brseču

Kako je obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu ustanovljeno da žena nije umrla zbog utapanja, već je podlegla višestrukim ozljedama glave i prijelomima po cijelom tijelu zadobivenim zbog pada s visine, odmah se posumnjalo na samoubojstvo.

Crne slutnje neslužbeno su potvrdili mještani istarskoga gradića u kojem je žena, inače oboljela od raka, često boravila s nevjenčanim partnerom, imućnim Nijemcem starije životne dobi koji je onamo dolazio godinama. Čak je tu kupio i apartman, a par je u Brseč doputovao nekoliko dana prije namjeravajući na moru provesti božićne blagdane.

No, kako se doznaje, burno su se posvadili 22. prosinca, nakon čega se žena odvezla automobilom do plaže. Parkirala ga je te u vratima ostavila ključeve. Od tada joj se izgubio svaki trag, a kada se nije pojavila ni idući dan, njezin je partner nestanak prijavio policiji. Pošto je prijavio nestanak, otišao je u Njemačku, misleći da se B. P.
H. možda vratila kući.

Policija zasad isključuje mogućnost kaznenog djela - obavili su očevid u autu i u apartmanu, no nisu pronađeni tragovi nasilja. Pretpostavlja se da se nesretna žena bacila u more u Brseču još u utorak, a jake su struje njezin leš izbacile tek nekoliko dana kasnije u Rijeci.