Crna kronika DIREKTORICE IZ PRIMOŠTENA

Ilegalnom naplatom veza utržile 1,2 milijuna kuna

Protiv 49-godišnjakinje iz Šibenika i 56-godišnjakinje iz Primoštena bit će podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su zlorabile ovlasti u gospodarskom poslovanju, priopćila je šibensko-kninska Policijska uprava

ŠIBENIK - Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su osumnjičenice kao direktorice tvrtke sa sjedištem u Primoštenu za tu tvrtku pribavile protupravnu imovinsku korist od 1,2 milijuna kuna. Protupravna korist ostvarena je tako što je primoštenska tvrtka uz znanje i odobravanje osumnjičenica naplaćivala privez brodova a da za to nije imala potrebnu suglasnost mjerodavnih institucija. Osumnjičena 49-godišnjakinja tereti se da je protupravnu imovinsku korist tvrtki osigurala od 1. srpnja do 5. studenoga 2003. godine, a 56-godišnjakinja od 2005. do 2007. godine.

Protiv osumnjičenica bit će podnesena kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu u Šibeniku, a za isto kazneno djelo odgovorna je i tvrtka kao pravna osoba, ističe policija.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o komunalnom poduzeću "Bucavac" u primoštenskoj općini koje je naplaćivalo privez brodova iako za to nije imalo koncesiju. Osumnjičena 56-godišnjakinja još je direktorica tog poduzeća, a 49-godišnjakinja je zaposlena u jednoj šibenskoj tvrtki.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još