GOST IZ BIH

Provalio u 94 objekta, a iz 60 ništa nije odnio

05.01.2009 u 16:58

Bionic
Reading

Bjelovarska policija dovršila kriminalističku obradu nad 59-godišnjim državljaninom BiH za kojeg se sumnje da je počinio 94 provale i teške krađe na širem bjelovarskom i koprivničkom području

Nakon dojave jedne mještanke policija ga je uhitila jučer u Malom Trojstvu u Općini Velikom Trojstvu u kući u kojoj nitko ne stanuje, i u koju je provalio.

Kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je od 4. studenog 2008. do trenutka uhićenja počinio ukupno 94 kažnjiva djela.

Na područjima policijskih postaja u Daruvaru, Grubišnu Polju i Bjelovaru provalio je u ukupno 52 vikendice, 13 kuća, dvije osnovne škole i jedan ugostiteljski objekt, a na području susjedne koprivničko-križevačke Policijske uprave u 26 objekata - u pet kuća, jedan kiosk, općinsku zgradu, a ostale se provale odnose na vikendice.

Iz 34 objekta je ukrao razne namirnice, alkoholna pića, cigarete, novac i drugu robu ukupne vrijednosti od oko 10.000 kuna, a iz 60 objekata nije uzeo ništa

Nakon kriminalističke obrade osumnjičenik je s posebnim izvješćem doveden istražnoj sutkinji Županijskog suda u Bjelovaru, koja mu je nakon saslušanja odredila zadržavanje od 48 sati.