Crna kronika CRNI DAN

Tri osobe poginule na željezničkim prugama

Crni dan na hrvatskim prugama. U jutarnjim satima smrtno je stradao radnik u Rijeci, a na pružnom prijelazu između Novske i Dubice poginule su dvije osobe

Sanjin T. (35) iz Ravne Gore smrtno je stradao jutros u 8.51 sati u naletu brzog vlaka stotinjak metara od pružnog prijelaza u Ulici Mirka Čurbega u Rijeci. Vlak je prometovao na relaciji Ljubljana – Rijeka, a nesretni radnik tvrtke Akroobjekt na pruzi je obavljao radove izmjene sustava električne vuče.

Pruga je, zbog policijskog očevida kojim je rukovodio istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Vlado Bosner, bila zatvorena do 12.10 sati, a putnici toga vlaka do Rijeke su bili prevezeni autobusima.

Dva sata kasnije na željezničko-cestovnom prijelazu u razini između kolodvora Novska i kolodvora Dubica, koji je zaštićen cestovnim signalima, Andrijinim križem i znakom ‘stop’, traktor je podletio pod putnički vlak. Dvije osobe su poginule, a jedna je teško ozlijeđena. Putnici vlaka koji je sudjelovao u nesreći do odredišta su prevezeni sljedećim vlakom. Pruga između Novske i Dubice zatvorena je za promet zbog policijskog očevida.

Uprava HŽ-Holdinga duboko žali zbog smrti triju osoba na pruzi i obiteljima izražava sućut te podsjeća vozače cestovnih vozila da poštuju znakove upozorenja pri prelasku preko pruge.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još