Crna kronika DJEVOJKA I DVOJICA MLADIĆA

Štancali lažne kune uz pomoć laptopa i printera

Policija će osječkome Općinskom državnom odvjetništvu za mladež podnijeti kaznene prijave protiv 19-godišnjaka iz Virovitice, koji neprijavljeno boravi u Osijeku, te 18-godišnjaka i 19-godišnjakinje iz Osijeka zbog osnovane sumnje da su krivotvorili novac, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava

OSIJEK - Izvidima je utvrđeno da je 19-godišnji Virovitičanin u studenome uz pomoć prijenosnog računala i pisača izradio 50 krivotvorenih novčanica od 100 kuna istoga serijskog broja, od kojih je šest 19. studenoga pustio u optjecaj na nekoliko štandova na glavnoj osječkoj tržnici.

Iste je večeri uz pomoć 18-godišnjaka i 19-godišnjakinje iz Osijeka pokušao pustiti u optjecaj još dvije novčanice od 100 kuna u osječkome kafiću "West", gdje je konobar primijetio da je riječ o krivotvorinama.

U premetačini doma u Osijeku kojim se koristi 19-godišnji Virovitičanin pronađeno je i uz potvrdu oduzeto sedam bijelih papira A4 s ukupno 21 novčanicom od 100 kuna istoga serijskog broja s licem i naličjem, prijenosno računalo i pisač. U računalu je pronađena pohranjena snimka novčanice.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još