ŠVERC KOMERC

Na Bajakovu zaplijenjeno 380 kutija cigareta

05.01.2009 u 12:32

Bionic
Reading

Na međunarodnom graničnom prijelazu Bajakovu na ulazu u Hrvatsku djelatnici carine i policije su u dva automobila dvojice stranih državljana pronašli 380 kutija krijumčarenih cigareta

U osobnom automobilu "renault megan" francuskih registracijskih oznaka, koji je vozio srbijanski državljanin (1959.), policija je jučer u 16,50 sati pronašla 230 kutija krijumčarenih cigareta "marlboro". Cigarete su mu oduzete, a nakon carinskoga prekršajnog postupka uhićen je zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo izbjegavanja carinskog nadzora. Srbijanski državljanin bit će kazneno prijavljen.

Nešto kasnije, oko 19,20 sati, djelatnici carine i policije su u osobnom automobilu "mercedes" bugarskih registracijskih oznaka, koji je vozio bugarski državljanin (1973.), pronašla skrivenih 150 kutija cigareta marke "eve" i "marlboro".

Cigarete su mu oduzete te je uhićen zbog sumnje da je počinio kažnjivo djelo izbjegavanja carinskog nadzora. Bugarski će državljanin bit kazneno prijavljen državnom odvjetništvu, navodi policija.