TROJE UHIĆENIH KOD ŠIBENIKA

Vijećnici se na prijevaru domogli tuđih zemljišta

16.12.2009 u 15:24

Bionic
Reading

Protiv 56-godišnjaka iz Primoštena te 48-godišnjaka i 41-godišnjaka iz Rogoznice podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da su se na prijevaru domogli zemljišta, pri čemu su vlasnike oštetili za 12 milijuna kuna, izvijestila je na konferenciji za novinare glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj

SPLIT/ŠIBENIK - Trojica osumnjičenika krivotvorili su kupoprodajne i darovne ugovore, izjave te punomoći s potpisima uglavnom pokojnih osoba. Tako su prevarili 25 osoba iz Sevida u Splitsko-dalmatinskoj županiji i iz Rogoznice u Šibensko-kninskoj županiji. Krivotvoreći dokumente osumnjičenici su doveli u zabludu odgovorne osobe u nekoliko državnih institucija. Naime, krivotvorenim pečatima i pečatima nekoliko javnih bilježnika uspjeli su na svoje ime prebaciti vlasništvo i doći u posjed tuđih zemljišta i nekretnina.

Nakon toga protupravno stečene nekretnine prodavali su drugim osobama iz Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije te sa zagrebačkoga područja ili su ih davali u zalog financijskim institucijama pri podizanju kredita.

Splitska policija tvrdi kako trojica osumnjičenika nisu radila zajedno premda se osobno poznaju.

Neslužbeno se doznaje da je jedan od osumnjičenika prevario i svog punca, čiju je kuću prebacio na svoje ime kako bi je založio te tako podigao kredit. Također se doznaje da je osumnjičeni 56-godišnjak iz Primoštena prije nekoliko godina bio općinski vijećnik, a 48-godišnjak iz Rogoznice je općinski vijećnik u Rogoznici.

Informaciju o mogućim prijevarama sa zemljištima i nekretninama splitska je policija dobila u ožujku ove godine, nakon čega je u suradnji sa šibenskom policijom stalno pratila osumnjičenike te ih je konačno ovih dana i uhitila.