POSLOVOĐA TOMMYJA

Umjesto u trezor, novac ostavljao u kladionici

16.12.2009 u 09:40

Bionic
Reading

Poslovođa prodavaonice trgovačkog lanca Tommy u Dubrovačkoj ulici 1, Matko J. (29) iz Splita kockao je novcem koji je trebao položiti u noćni trezor pa u prosincu pronevjerio i prokockao čak 190.000 kuna!

Mladi poslovođa zaposlen je u Tommyju već osam godina, počeo je kao vrijedan skladištar, a nakon nekog vremena u funkciji desne ruke poslovođe prije sedam mjeseci i sam je postao šef, piše Jutarnji list.

Kako mu se u rukama svakodnevni našao pozamašan utržak koji je trebao položiti u noćni trezor u Poljičkoj ulici, a istovremeno se odao kocki, Matko J. je prvi put posegnuo za gazdinim novcem prije tri mjeseca.

Novac je izgubio uglavnom u Hrvatskoj lutriji i kladionici Fortuna, a nadoknadio ga je od inkasa idućeg dana. Nastavio je kršiti proceduru, polažući novac od idućeg dana da bi prekrio manjak od prethodnog.

Nije imao sreće pa je počeo sve više gubiti i tako povećavati dug. Inventuru nitko nije radio pa mu je u to vrijeme to pogodovalo, no stvar se potpuno otela kontroli.

Stručna služba Tommyja je utvrdila da nije predan utržak od 115.000 kuna za 2. prosinca i 112.000 kuna za idući dan, no u trezoru je potom nađeno 40.000 kuna koje je vratio 9. prosinca.

U tvrtki je došlo do promjene, novac su počeli polagati zaštitari tvrtke Markioli pa je poslovođa shvatio da je tu avanturi došao kraj.

Priznao je pronevjeru i obećao da će sav novac vratiti. U ponedjeljak se našao na kriminalističkoj obradi u splitskoj policiji, gdje je prijavljen zbog pronevjere.