NEISKUSTVO I SKLIZAK KOLNIK

Mladi vozač srušio djecu na zebri

15.12.2009 u 15:36

Bionic
Reading

Sklizak kolnik prekriven prvim snijegom i mlad, neiskusan vozač za upravljačem automobila u ponedjeljak su umalo bili kobni za dvojicu dječaka iz Požege

Dok su nešto prije 19 sati prelazili cestu na pješačkom prijelazu, neposredno ispred raskrižja ulica Zrinske i Milke Trnine, na 12-godišnjaka i 13-godišnjaka Opel Kadettom je naletio 18-godišnji vozač, koji je, kako doznajemo u PU Požeško-slavonskoj, tek u svibnju postao punoljetan i stekao uvjete za upravljanje vozilom.

Ugledavši dvoje djece na zebri, neiskusni je vozač počeo naglo kočiti, no zbog neprilagođene brzine na skliskom kolniku nije uspio zaustaviti automobil, koji se zarotirao, te je pri zanošenju, prednjim dijelom udarilo 12-godišnjaka, a bočnim dijelom 13-godišnjaka.

Od udara, obojica dječaka su pala na tlo. Nasreću, osim pretrpljenog šoka, u prometnoj nesreći samo je 13-godišnji dječak zadobio lake tjelesne ozljede, dok je njegov godinu dana mlađi prijatelj prošao bez ozljeda. Protiv mladog vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.